Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena

Sretan vam 8.mart, dan posvećen poštovanju i zahvalnosti prema ženama. Ovaj praznik nastao je prije više od stotinu godina, kao odraz težnji žena za poštovanjem, slobodom i ravnopravnošću. To je bio početak procesa emancipacije žena koji traje i danas.

Potreba za nastavkom ove borbe i danas je aktuelna, ali je još važnije svakodnevno se zalagati za punu ravnopravnost, prava i sloboda žena, pomicati granice, promovisati ravnopravnost, toleranciju, razumijevanje, solidarnost i zalagati se za osnovne ljudske vrijednosti.

Međunarodni dan žena je i prilika da se zahvalimo svim ženama za poseban doprinos razvoju društva, za sav svakodnevni trud, ljubav, požrtvovanost, nesebičnost i podršku.

Zato vam još jednom od srca hvala što naš grad iz dana u dan činite boljim, kvalitetnijim i ljepšim mjestom za život u svim njegovim sferama i segmentima.

Čestitamo vam Međunarodni dan žena, dan zahvalnosti kojim iskazujemo poštovanje svim majkama, suprugama, sestrama, kćerima i kolegicama.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

(TIP)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…