Tuzla: Promoviran putopisni vodič Zorana Matića

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Tuzle i Franjevačkog samostana Tuzla u ateljeu Ismet Mujezinović u srijedu je upriličena promocija putopisnog vodiča “Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu”, autora Zorana Matića.

Ivica Kovačević, predsjednik HKD Napredak iz Tuzle, ističe kako ideja o promociji Matićevog vodiča datira još otprije dvije godine.

“Zadovoljstvo je što u Tuzli ugošćujemo Zorana Matića i što predstavljamo njegov putopisni vodič. Promocija je njegovog proširenog izdanja i drago mi je što ćemo pričati o Bosni i Hercegovini koja nudi toliko turističkih potencijala, a koje slabo i rijetko koristimo. Turizam je dobra priča u Bosni i Hercegovini, a ovo je mali Napretkov doprinos jer je ovo dobra prilika da pokažemo s čime to raspolažemo”, rekao je Ivica Kovačević.

Autor Zoran Matić je svojevremeno promovirao svoj vodič u Centru za kulturu Tuzla, a  predstavio je novo i prošireno izdanje.

“Opet sam u Tuzli sa svojom pričom o Bosni i Hercegovini. Večeras pričamo o putovanju kroz Bosnu i Hercegovinu i to je novo i dopunjeno izdanje sa 150 turističkih lokacija s gastronomskom i ugostiteljskom ponudom te autentičnim suvenirima. Ovo je jedna od onih knjiga koja se nosi u automobilu i torbi i koja pomaže da se organizuje putovanje i da se na najbolji mogući način upozna Bosna i Hercegovina”, rekao je autor Zoran Matić.

Promociji putopisnog vodiča “Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu” prisustvovao je veliki broj ljubitelja pisane riječi iz Tuzle.

(TIP/Fena)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…