Ovo su četiri najčešće pogreške koje velika većina radi u seksu

Ako ste nenamjerno zaboravili da seks postoji i izvan vaše spavaće sobe, morate to ispraviti kako biste oživjeli i održali vaš seksualni život na zavidnoj razini, a time bili svakodnevno sretniji i opušteniji…

Seks ekspert David Smiedt, otkriva četiri najčešće pogreške koje radite u spavaćoj sobi i što biste umjesto toga trebali učiniti. Može biti teško uvijek održavati stvari uzbudljivima, ali nudi nekoliko svojih savjeta za pomlađivanje vašeg ljubavnog života, a ono na što posebno upozorava jeste da se moramo usredotočiti na ono što se događa izvan samog seksualnog iskustva, prenosi 24sata.hr.

Ova četiri problema seks ekspert najčešće susreće:

1. Vaš fokus je ‘preuzak’

Mogli biste nenamjerno svu ‘seksualnost zarobiti’ u spavaćoj sobi. David umjesto toga predlaže: ‘Pokrenite se komplimentima tijekom dana, nagovještajima da jedva čekate da kasnije budete sami, i potrudite se da poneki komplimenti ne sadrže trun seksualne naklonosti’. On to opisuje kao ‘mentalnu predigru’ koja će zasigurno zasladiti raspoloženje prije nego što se bacite na ‘pravi posao’.

2. Vi cijenite glavno jelo u odnosu na predjelo

Ponekad se previše fokusiramo na sam seks, a to nije dobro. Ženama je potrebno više vremena nego muškarcima da se uzbude pa morate usporiti s predigrom. ‘To je jednostavna jednadžba, ali što sporije idete naprijed, ona će brže doživjeti orgazam kada je u pitanju stvarni odnos’, ističe David. I što ona brže doživi vrhunac, manje vremena vama ostaje za skretanje misli koje vam pomažu da prerano ‘završite zabavu’.

3. Previše vodite

Momci mogu biti krivi jer pokušavaju biti ‘vođe’, što možda nije najbolji način da oduševite svog partnera. Nitko ne zna njezine želje bolje od nje, pa ni vi, stoga pronađite položaje, ‘ako je potrebno budite na leđima, gdje ona može kontrolirati tempo, pokrete i kutove kontakta’, predlaže David. ‘Obratite pažnju na pokrete njezinih kukova i zdjelice. Zamislite ovo kao GPS ka njezinim zonama užitka pa pokušajte oponašati te pokrete kada ponovno sjednete za volan’, dodaje.

4. Ne obraćate pažnju na ono što se događa ‘nakon’

Da, dobro ste čuli. Ono što se događa nakon seksa jednako je važno kao i ono što se događa prije, stoga se nemojte samo okrenuti i otići spavati. ‘Duguješ joj neku intimnost u obliku poljubaca i maženja. Zašto? Jer, dok se tijekom seksa osjećaš kao Bog, ona se nakon seksa treba osjećati cijenjenom, obožavanom i voljenom’, upozorava David. Zauzvrat će ona biti spremnija ponovno proživjeti isto iskustvo i možda čak biti opuštenija u isprobavanju novih stvari, donosi The Sun.

(TIP/Foto: Instagram)