SKPC Mejdan spreman za košarkaški spektakl između BiH i Litvanije

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtak u 20:00 sati u SKPC Mejdan u Tuzli će odmjeriti snage sa selekcijom Litvanije. Bit će ovo prilika da Tuzlaci, ali i svi ostali ljubitelji igara naše reprezentacije uživaju u još jednoj košarkaškoj predstavi, ali samo pod uslovom da su svoju ulaznicu nabavili na vrijeme.  

A ulaznice za utakmicu su rasprodate u jednom danu, za svega tri sata, što dovoljno pokazuje kolika je zainterisiranost publike za ovaj sportski događaj i koliko se zapravo uželjela igara našeg reprezentativnog tima. Reprezentativci su sinoć stigli u Tuzlu i obavili prvi trening. 

“Mejdan je 99 posto spreman za realizaciju predstojeće utakmice sa Litvanijom. Mislim da je to jedna jako bitna utakmica, pogotovo za našu reprezentaciju, jer pobjedom nad Litvanijom ostvaruje se historijski rezultat”, kaže Jasenko Elezović, pomoćnik direktora SKPC Mejdan Tuzla. 

Naš selektor Vedran Bosnić na treninzima sinoć i danas je imao na raspolaganju dio igrača, budući da reprezentativci dolaze iz različitih dijelova svijeta, no ekipa bi večeras trebala biti kompletirana. Mejdan i Tuzla su odabrani za odigravanje ove utakmice jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza, ali i iz drugih razloga. 

“To je da reprezentacija želi da igra i da ima poseban senzibilitet prema Tuzli i tuzlanskoj publici  koja je uzajman. Ustvari radi se o jednoj simbiozi publike u Mejdanu i nacionalne selekcije koje igraju utakmice kako košarke tako i rukometa i drugih sportova”, tvrdi Aid Berbić član UO košarkaškog saveza BiH. 

“Mislim da uz podršku kakva može biti samo u Mejdanu, da će biti vjetar u leđa našim reprezentativcima da ostvare veliku pobjedu”, tvrdi Elezović. 

Reprezentacije BiH i Litvanije nakon prva dva kola u kvalifikacijama imaju po dvije pobjede. Naša reprezentacija je u prvom kolu pobijedila Češku, dok je u drugom u gostima bila bolja od selekcije Bugarske. 

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autor: Dino Durmić)