Hodanje i mršavljenje: Jednostavna rutina od 60 minuta koja će sagorjeti hrpu kalorija

Kada vam netko kaže da hodanje nije trening, nemojte ga slušati. Svaka aktivnost je dobra aktivnost, a to vrijedi i za hodanje koje vam može pomoći da postignete ciljeve koji se tiču dolaska u kondiciju i gubitka kilograma.

Većini ljudi hodanje će odgovarati više nego trčanje. Između ostalog i jer hodati mogu duže nego trčati, a suprotno čestom mišljenju, hodanje je učinkovit način sagorijevanja masnoća.

Jedno istraživanje proučavalo je učinke hodanja na pretile žene tijekom razdoblja od 12 tjedana, a pokazalo se da je osobito učinkovito u smanjenju viscelarne masti (trbušna masnoća) koja povećava rizik od dijabetesa i srčanih bolesti.

Zato se svima koji pate od pretilosti, ali i onima koji nemaju prethodno iskustvo s vježbanjem preporučuje hodanje.

Trenerica Ash Wilking za sve željne aktivnosti složila je prijedlog rutine hodanja koja će biti i odlična za sagorijevanje kalorija.

Radi se o rutini koja traje 60 minuta, a sastavljena je od tri dijela.

1. Zagrijavanje (12 minuta)
Jednu minutu hodajte brže od uobičajenog tempa, a nakon toga 30 sekundi trčite u mjestu tako da koljena podižete što je više moguće ili da petama udarate stražnjicu.

Ponovite ove dvije vježbe naizmjenično 8 puta.

2. Hodanje različitim tempom (40 minuta)
Tri minute hodajte bržim tempom, a zatim dvije minute lagano. Ponovite osam puta.

3. “Hlađenje” (8 minuta)

Hodajte ujednačenim polaganim tempom 8 minuta.

I to je to. Ovo je aktivnost kojoj ne smetaju čak ni niske temperature. Dapače, dobro se obucite, uživajte u šetnji i garantiramo da ćete se sat vremena kasnije osjećati odlično, piše Zadovoljna.hr.

(TIP/Foto:  Shutterstock)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.