FK Tuzla City počeo pripreme za nastavak sezone

I fudbaleri Tuzla Cityja počeli su pripreme za nastavak Prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Budući da su visoko pozicionirani na tabeli, evropska takmičenja su jedan od ciljeva u narednom periodu. Kostur ekipe je zadržan, a na prozivci su se pojavila i neka nova imena.

U nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH fudbaleri Tuzla Cityja ulaze sa drugog mjesta na tabeli i 36 osvojenih bodova. Kako je istakao šef stručnog štaba Husref Musemić, u pripremnom periodu žele ispraviti neke nedostatke iz prvog dijela takmičenja i čvrsto osigurati evropski put.

“Ono što je bitno u ovom trenutku reći, a ono što je bitno za nas, za klub, za tim, za mene kao trenera – to je da smo uspjeli zadržati kostur ekipe od prethodne polusezone”, kazao je Musemić.

U redovima Tuzla Cityja nema Ubiparipa, Brkića, Đerića i Efendića, koji su napustili klub, dok je na probi lijevi bek Pape Lo iz Senegala, koji će se uz mlade snage pokušati nametnuti Musemiću tokom priprema i osigurati mjesto u timu.

„Na raspolaganju imamo 17 igrača i tri golmana, i to su igrači od jesenjeg dijela sezone. Jedini novi igrač je Mendeš. Doffo nije danas na prozivci, ali će se sutra pojaviti“, dodao je Musemić.

Ajdin Nukić kapiten je Tuzla Cityja: „Samo bih poželio da pripreme prođu bez povreda, da se spremimo što bolje i da uđemo u proljetni dio što spremniji“.

Fudbaleri Tuzla Cityja će do početka prvenstva trenirati u Tuzli i Hercegovini, gdje je planirano i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Posljednja provjera je u Srebreniku – 19. februara će odigrati meč protiv Gradine.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Dino Durmić)