Dodik sa Vučićem u Beogradu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako se očekuje, tema razgovora Vučića i Dodika biće trenutna situacija u BiH i RS, kao i prijetnje sankcijama EU srpskom entitetu.

“Sastanak je zakazan za 9.00 časova u Vili Mir”, najavljeno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Vučić je ranije rekao da se ne slaže sa sankcijama koje su uvedene Dodiku.

“Ne slažem se sa sankcijama uvedenim protiv Dodika. Ne samo zato što sam Srbin i predsjednik Srbije. Svim predstavnicima međunarodne zajednice sam u lice rekao da je katastrofa što su to uradili”, rekao je Vučić, i dodao da je uvođenje sankcija Dodiku katastrofalan potez, a uslijedio je, kako je naveo, nakon neustavnog otimanja šuma i poljoprivrednog zemljišta RS, čemu se Dodik usprotivio.

/TIP/Agencije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.