Video: Općina Banovići osigurala stipendije za stotinu učenika i studenata

Potpisivanjem rješenja između korisnika i Općine u Banovićima je počela realizacija Odluke o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini. Rješenja za općinske stipendije potpisalo je 50 učenika i 50 studenata. Učenicima (srednjoškolcima) isplaćivat će se po 50, a studentima po 100 konvertibilnih maraka mjesečno i to za 10 mjeseci školske/akademske godine.

Rješenja za stipendije učenicima i studentima uručio je općinski načelnik dr. Bego Gutić, koji je ovom prilikom istakao da su općinske stipendije dobili isključivo na osnovu svog uspjeha u proteklom periodu. Čestitajući im na ostvarenom uspjehu kazao je da je za ovu namjenu Općina u budžetu za 2022. godini osigurala sredstva veća za 10 hiljada KM, te da im to bude motiv da nastave sa dobrim radom tokom školovanja.

Za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini općina Banovići obezbijedila je sredstva u iznosu od 75 hiljada maraka.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Откройте для себя новшество в мире ставок с последним обновлением приложения БК Олимп для Android! [url=https://free-apk-olimp.ru/]free-apk-olimp.ru[/url] уже сейчас. Мы освежили…