Foto: Pogledajte koju će haljinu nositi naša Adna Biber – Miss BiH 2021 na izboru Miss Svijeta u Puerto Rico

Miss Bosne i Hercegovine za 2021 godinu Sarajka Adna Biber je spremna za 70. izdanje Miss svijeta. Naša Adna boravi skoro mjesec dana u Puerto Rico. Vremena za odmor skoro da i nema.

Ostalo je još 8 dana do izbora najljepše žene – Miss svijeta 2021. Djevojke iz 98 zemalja koje će se boriti za krunu, vrijedno rade ovih dana. Osim svakodnevnih proba koreografija, snimanja i photoshootinga, učestvovale smo u talent natjecanju, sportskim igrama, promovirale haljine poznatih dizajnera, imale intervjue I press konferencije gdje smo prezentirale svoje države, učestvovale u raznim kategorijama kao što je top model natjecanje,  te najvažnije od svega promovirale projekat Ljepota sa svrhom. Održana je i proba haljine s kojom ću našu državu Bosnu i Hercegovinu predstaviti na izboru Miss svijeta 2021. a koji će se održati 16. prosinca 2021. u José Miguel Agrelot Coliseumu u San Juanu u Puerto Ricu. Oduševljena sam unikatnom scenskom večernjom haljinom koju je specijalno za ovu priliku dizajnirala svjetski priznata bh dizajnerica Gordana Zucić. Zahvaljujem se svima koji su sve ovo vrijeme bili uz mene a naročito mojoj porodici, Direkciji Miss BiH, načelniku Općine Novi Grad Sarajevo Semiru Efendiću, Gordani Zucić, Diana Fashion, Exclusive lingerie, Galerija Paleta Sarajevo  I mnogobrojnim drugim dobrim ljudima koji su dali podršku I omogućili moje učešće na ovom prestižnom svjetskom projektu. Presretna sam jer sam upisana u istoriju kao pobjednica Miss BiH za Miss Svijeta 2021 I što sam dobila priliku da predstavljam svoju državu među 98 zemalja iz cijelog svijeta. Nažalost, ove godine, zbog teške finansijske situacije I epidemije, države Hrvatska, Crna Gora I Makedonija nemaju svoje predstavnice na ovogodišnjem izboru za Miss svijeta. Hvala svima još jednom na podršci”, kazala je Miss BiH Adna Biber.

Neobična i unikatna haljina, već na prvi pogled odiše tajanstvenošću, a sama dizajnerica kaže da ju je za njeno stvaranje inspirirala Bosna i Hercegovina i njena još uvijek nedovoljno istražena prirodna i turistička bogatstva. Mlada predstavnica BiH haljinu sa snažnom porukom još više naglašava, a do izražaja dolazi njena misterioznost koja u promatraču budi znatiželju.

“Crnu sam uzela kao temeljnu boju haljine i upravo je ona ta koja predstavlja neiskorišteni potencijal naše zemlje, dok sam postupnim dodavanjem cvjetova u bojama, grana, listova i Swarovski kristala, željela pokazati raskoš, čistoću i neizmjernu ljepotu naših šuma, vodopada, kanjona, tvrdih stijena i ostalih fenomena Bosne i Hercegovine. Željela sam tako i svakog pojedinca potaknuti da učini korak naprijed u isticanju bogatstva kojih je jedna “mala” BiH prepuna”, kazala je dizajnerica Zucić.

Takmičenje Miss svijeta slavi jubilej 70. godišnjicu kada će aktuelna Miss svijeta Toni-Ann Singh s Jamajke okruniti svoju nasljednicu na finalnoj večeri.

Izbor za Miss svijeta svake godine prati preko 3 milijarde ljudi, što ga svrstava među najgledanije događaje na svijetu. To je ujedno i vodeća humanitarna organizacija koja insistira i na pozitivnim vrijednostima našeg društva, te tretira posebno teme koje su od značaja za cijelo društvo.

(TIP)