Novo istraživanje pokazalo je što je ljudima najstresnije tokom blagdana

Iako je mnogima tijekom blagdana najstresnije traženje idealnog poklona za prijatelje i članove obitelji, istraživanje je pokazalo da ima nešto stresnije. Istraživanje provedeno na tisuću milenijalaca i 1000 boomera pokazalo je da je najstresniji dio božićnih blagdana kuhanje, piše The Sun.

Čak 46 posto ispitanika navelo je organiziranje ručkova i večera za blagdane kao vrlo iritantnu stavku. Komplicirano je osmisliti jelovnik za puno osoba, pogotovo kada te osobe imaju poseban režim prehrane – neki ne podnose laktozu ili gluten, drugi ne jedu masnu hranu, treći su na dijeti, neki su vegani…

Njih 43 posto kaže da su im iritantni razgovori o politici za stolom, dok 42 posto ispitanika kaže da i za blagdane pokušavaju održati svoju zdravu prehranu, pa konzumiraju manje slastica i ne jedu masniju hranu.

Ovim istraživanjem otkriveno je i da 35 posto ispitanika ne podnosi pakiranje i putovanja do drugog grada u kojemu im je obitelj, iako zapravo vole provoditi vrijeme s njima, dok 32 posto ljudi kaže da ih uzrujava kupovanje darova.

Jedno drugo istraživanje, provedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo je da u samo 14 sekundi neko odluči sviđa li mu se poklon koji je dobio za Božić te hoće li ga zadržati, vratiti ili darovati nekome drugome. Otkriveno je da je 60 posto njih u nekom trenutku vratilo ili ponovno poklonilo predmete koje su dobili za blagdane. Pidžame su ocijenjene kao dar koji će se najvjerojatnije vratiti u trgovine, dok setovi dezodoransa i gelova za tuširanje često završe kao poklon nekome drugome, piše Index.hr.

(TIP)