Guardiola: Bernardo je najbolji igrač u Premier ligi

MANCHESTER CITY je sinoć u 14. kolu Premier lige pobijedio Aston Villu u gostima 2:1 i tako smanjio zaostatak za vodećim Chelseajem na samo jedan bod.

City je poveo golom Rubena Diasa u 27. minuti, a na 2:0 povisio je Bernardo Silva dvije minute prije odmora. Aston Villa se vratila golom Ollieja Watkinsa u 47. minuti, ali se rezultat do kraja susreta nije mijenjao. Odličnu utakmicu opet je odigrao upravo Bernardo, koji je ovog ljeta bio na izlaznim vratima kluba, ali mu je Pep u momčadi našao novu ulogu i postao je standardan član postave.

Bernardo je zabio prekrasan gol za 2:0 nakon što je Gabriel Jesus povukao kontru, a Portugalac na njegovu asistenciju iz prve zakucao loptu pod gredu. To mu je bio peti gol ove sezone, a Guardiolu su nakon utakmice pitali je li Bernardo jedan od najboljih igrača u ligi, piše Index.hr.

“Najbolji je. Bio je najbolji i prije tri godine, kad smo osvojili prvenstvo s 98 bodova. Nađite snimke pa pogledajte i vidjet ćete da je on danas isti igrač. On ima sposobnost da s loptom napravi što poželi, to je igrač koji nogomet igra na jednom drugom nivou u svakom smislu”, rekao je Cityjev trener.

(TIP/Foto: AFP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.