Leo Messi osvojio Zlatnu loptu

Argentinski fudbaler Lionel Messi dobitnik je Zlatne lopte “France Footballa“ za 2021. godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbaler Paris Saint-Germaina proglašen je najboljim fudbalerom svijeta na večerašnjoj svečanoj ceremoniji u Parizu. Messi je u godini na izmaku s Argentinom osvojio naslov šampiona Južne Amerike te sa prethodnim klubom Barcelonom Kup kralja Španije, a Zlatnu loptu dobio je po sedmi put.

Poredak deset najboljih fudbalera svijeta: Lionel Messi, Robert Lewandowski, Jorginho, Karim Benzema, N’Golo Kante, Ronaldo, Mohamed Salah, Kevin De Bruyne, Kylian Mbappe, Gianluigi Donnarumma.

Robert Lewandowski je proglašen za najboljeg napadača godine, a riječ je o priznanju koje je dodijeljeno prvi put. Gianluigi Donnarumma je najbolji golman u 2021. godini.

Nagrada za najboljeg mladog igrača svijeta pripala je 19-godišnjem Špancu Pedriju, sjajnom veznjaku Barcelone.

Najboljom fudbalerkom svijeta poglašena je Alexia Putellas, igračica Barcelone i reprezentativka Španije.

Prošle godine zbog pandemije koronavirusa Zlatna lopta nije dodijeljena.

(TIP/Izvor: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.