Hljeb punjen sirom i bijelim lukom
![](https://tip.ba/wp-content/uploads/2021/11/1636957080-1636841807-shutterstock_405662350-750x500-600x400.jpg)
Odličan način da iskoristite stari hljeb.
Sastojci:
– 1 manja vekna hljeba
– 200 g rendane gaude
– 150 g feta sira
– 60 g maslaca
– 2 čehnja bijelog luka
– 1 paprika
– sjeckani peršin
Priprema:
Maslac ostaviti da omekša, pa ga izmješati sa izgnječenim bijelim lukom i peršinom. Umotati ga u foliju i satvite u frižider da se stegne.
Hljeb zarezati po dužini nekoliko puta, ali ne do kraja, zatim zarezati i po širini da se dobiju kockice.
Pomiješati rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno nasjeckanom paprikom.
Proreze hleba napuniti listićima rashlađenog maslaca i pripremljenim nadjevom od sira.
Hljeb staviti u tepsiju, prekriti ga folijom i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Skinuti foliju i peći još 10 minuta.
(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)
Oni vas optuzuju da rusite zbog onog, vi njih da ruse zbog ovog, dok ljudi prezivljavaju ...bukvalno. jadni ste i…