Petev: Izvinjavam se navijačima, svi smo krivi, ja prvi

Izvinjavam se ljudima koji su danas bili na stadionu. Podržali su nas 90 minuta, a mi smo odigrali jako lošu utakmicu, rekao je Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je izgubila od Finske (1:3) danas u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Bosna i Hercegovina porazom je i definitivno izgubila šanse da se plasira u play-off za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022”.

“Napravili smo previše grešaka. Ne možeš da primaš dva gola s igračem više. Razočaran sam. Loše smo igrali. Nisam ovo očekivao, ali ne možemo vratiti vrijeme”, istakao je Petev, dodavši: “Primili smo prvi gol kada je osam, devet naših igrača bilo iza lopte. Ne možemo dozvoliti to sebi i puno nas je poljuljalo. Izgorjeli smo izgleda i od prevelike želje. Nećemo tražit alibi. Krivi smo svi, prvi ja”.

Sporne situacije, eventualno nedosuđen penal za BiH i da li je bio ofsajd kod trećeg gola Finaca nije htio posebno komentarisati.

“Da li je bilo sumnjivo ili ne, to sada nema veze. Igrali smo puno bolje prošlu utakmicu. Veliki kontrast i to mi nije jasno. Da smo 50 posto igrali kao što smo trenirali mi bismo danas dobili. Ne znam da li smo izgorili, ali… Nažalost, razočaran sam”, pričao je Petev.

Na pitanje zašto je zamijenio Miralema Pjanić, odgovorio je: “Imao je povrede. Poremećen ritam, padao je fizički i zato sam ga izmijenio”.

U utorak će Bosna i Hercegovina ugostiti Ukrajinu u Zenici u utakmici posljednjeg kola grupe “D” kvalifikacija za naredni Mundijal koja za izabranike bugarskog trenera neće imati rezultatski značaj.

“Ne mogu sada odgovoriti u kojem ćemo sastavu igrati protiv Ukrajine. Sead Kolašinac je otpao za utorak. Pripremit ćemo bolje utakmicu nego danas. Moramo”, naglasio je Petev.

(TIP/Izvor: Anadolija)