Pjanić pred utakmicu sa Finskom: Spremni smo, ostavit ćemo srce na terenu

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu na Bilinom Polju u Zenici očekuje kvalifikaciona utakmica protiv Finske.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev rekao je da očekuje da odigraju dobro i da pobjede.

“Imamo tu mogućnost. Siguran sam da ćemo odraditi dobro posao. Nama su bitna tri boda i to ćemo ganjati od prve minute. Imamo još dan da finaliziramo na koji način i kako treba. Siguran sam da ćemo mi minimizirati njihove jače strane. Sve ovisi o nama, i mi smo tu bitni”, istaknuo je.

Pjanić je o očekivanjima pred sutrašnju utakmicu kazao da imaju pozitivan pritisak, te da su se uveli u situaciju da mogu odigrati baražne utakmice.

“Sve je do nas. Teška je utakmica. Finska je dobra reprezentacija, ali mi smo spremni. Odigrali smo dobre utakmice ranije. Ostavit ćemo srce na terenu”, naglasio je.

Govoreći o navijačima, naveo je da su od velikog značaja, te da će stadion biti pun.

“l reprezentacija je zaslužila da se stadioni opet pune. Grupa nije bila lahka, ali nadamo se dobroj utakmici. Očekuje nas težak protivnik, ali ući ćemo s namjerom da pobjedimo i dominiramo. Moramo biti svjesni da moramo ući vrlo agresivno i to ćemo dokazati sutra”, istaknuo je.

Nema previše kalkulacije, rekao je.

“Ni mi, ni oni, nećemo gledati na sljedeću utakmicu. Mislim da u ovim utakmica treba iskustvo i treba pametno odigrat. Igramo kući i moramo im to pokazati. Respektujemo ih, ali biće im teško na našem stadionu”, rekao je Pjanić.

(TIP/Izvor: N1)