Petev: Nema kalkulacija, interesuje me samo pobjeda protiv Finske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u Zenici dočekuje selekciju Finske u pretposljednjem meču u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nogometaši BiH uoči posljednja dva meča zauzimaju četvrto mjesto, ali ih pobjede nad Finskom i Ukrajinom sigurno vode u baraž. Selekciji BiH vjerovatno će biti dovoljna i četiri boda, ali selektor Ivaylo Petev ističe da neće biti nikakvih kalkulacija i da ga u sutrašnjem meču interesuje samo pobjeda.

Ističe da je prezadovoljan odnosom igrača na pripremama te da svi jedva čekaju da istrče na travnjak “Bilinog polja”.

– Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo. Siguran sam da ćemo obaviti dobar posao, nama su bitna tri boda i tražit ćemo to od prve minute – kazao je Petev na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju nastup Edina Džeke, selektor je istakao da će kapiten sutra imati posljednji test, nakon čega će biti poznato da li će moći da zaigra.

Petev je još jednom ponovio da je fokusiran isključivo na svoju ekipu i način na koji će njegovi igrači pristupiti ovom meču, ali je podcrtao da su analizirali protivnika i kako je siguran da će minimizirati njihove jače strane.

– Opet kažem, sve ovisi o nama, mi smo bitni i samo mislim kako ćemo mi izgledati – dodao je.

Pozvao je navijače da ih sutra podrže od prve do zadnje minute, a da će igrači učiniti sve da pobijede.

Pjanić: Moramo odigrati pametno, ne smijemo Fincima dati puno prostora

Miralem Pjanić, jedan od ključnih igrača nogoemtne reprezentacije Bosne i Hercegovine, ističe da su spremni za sutrašnju utakmici protiv Finske na Bilinom polju. Očekivanja su, kako kaže, velika i učiniti će sve da navijačima podare osmjeh na lice i ostvare pobjedu.

– Čekaju nas dvije utakmice, a mi se trenutno spremamo za ovu sutrašnju. Bit će teško, ali smo spremni. Odigrali smo dobro u zadnje vrijeme, dobra sedmica rada je iza nas i nadamo se dobro. Ostavićemo srce na terenu – kazao je Pjanić.

Prelijepo je, kako kaže, igrati pred punim tribinama.

– Biće nešto posebno, znamo kakvi su naši navijači, najbolji na svijetu što se tiče atmosfere. Reprtezentacija je zaslužila pun stadion. Grupa nije bila laka, a mi se nadamo dobroj utakmici. Svi smo spremni, znamo šta nas očekuje. Ući ćemo s namjerom da pobijedimo, dominiramo, ne damo puno prostora Fincima. Trebamo pametno odigrati, igramo kući i to moramo pokazati. Resektujemo ih ali sigurno da će im biti sutra teško ovdje. Ja vjerujem u našu reprezentaciju i da smo bolji- kazao je Pjanić.

Susret Bosna i Hercegovina – Finska igra se u subotu na stadionu “Bilino polje” u Zenici od 15 sati. Utakmicu sudi Michael Oliver iz Engleske.

(TIP/Fena/Foto: Amer Kajmović)