Video/Foto/’Za više košarke’: Carlsberg BH obnavlja četiri nova košarkaška terena u Tuzli

Kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, a uz podršku Grada Tuzle, nastavlja akciju obnove košarkaških terena u Tuzli, sa ciljem da svim ljubiteljima ovog sporta osigura što više košarkaških igrališta i što bolje uslove igre.

Projekat „Za više košarke“, pokrenut prije nekoliko godina, rezultirao je obnovom kultnog basket terena Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada. Novi, još ambicizniji cilj je, obnova četiri košarkaška terena u gradu.

„Prije četiri godine smo obnovili kultni teren na kojem su mnogi poznati bh. košarkaši iz Tuzle, a bilo ih je puno, napravili svoje prve korake. Uz podršku Grada Tuzla, gradonačelnika Jasmina Imamovića i OKK Sloboda, sada ćemo obnoviti četiri nova, također vrlo popularna gradska terena: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice. Pozivam i sve građane da nas podrže, budu odgovorni i ne bacaju čepove, već da ih ubace u veliku Pan bocu smještenu na Trgu slobode“, izjavio je Amir Tobudić i dodao kako će se u okviru ovog projekta ponovo osvježiti i košarkaški teren Krug na Slatini.

„Velika košarkaška imena nastaju na školskim i kvartovskim igralištima. Na kvartovskom igralištu na Slatini da znaju igrati košarku otkrila su velika imena: Damir Mulaomerović, Damir Mršić, Jasmin Hukić i ko zna koliko još košarkaša. Zato je važno što su opet odabrani tereni koji nikada nisu prazni, na kojima su svakodnevno prisutni neki novi klinci. Dobro je da dobiju bolji ambijent i bolje uslove, priliku da otkriju svoj talenat i ljubav prema košarci, a da naš OKK Sloboda otkrije te nove talente“, poručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Podršku razvoju košarke u Tuzli, osim pokretanjem projekta Za više košarke, Carlsberg BH pružio je i obnovom godišnjeg sponzorskog ugovora o saradnji sa OKK Sloboda, kojim se ova kompanija obavezala da će i u predstojećoj sezoni  podržati različite sportske aktivnosti Slobode.

„Mi kao klub nastojimo da obezbjedimo što više sredstva kako bi mladi košarkaši OKK Sloboda Tuzla mogli da učestvuju na prvenstvima BiH i na međunarodnim turnirima koji se održavaju u svim kategorijama, i zato nam ovaj poticaj od kompanije Carlsberg BH puno znači. Više puta pokazali su društvenu odgovornost prema našoj lokalnoj zajednici, a ponovnim pokretanjem projekta „Za više košarke“ zajedno želimo omasoviti košarku kao sport, staviti na raspolaganje mladim naraštajima grada obnovljene terene, što će, nadamo se, pomoći da se pojave novi talenti i budu dio sistema OKK Sloboda“, dodao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Podršku ovoj društveno odgovornoj akciji mogu pružiti svi građani Tuzle. Potrebno je u veliku Pan bocu, postavljenu na Trgu slobode, kod bivšeg kina Centar, u što kraćem vremenskom roku, ubaciti 100.000 metalnih čepova sa Carlsberg proizvoda, a u igri su svi proizvodi iz asortimana. Nakon što displej na ekranu prikaže željeni broj – 100.000 – kreće se u obnovu košarkaških terena.

(TIP)