Miletić: Pozadina svega što se dešava u BiH je kriminal pojedinih ljudi

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda PSBiH gostovao je u programu Face TV-a kod Senada Hadžifejzovića koji je između ostalog kazao da ‘sluša kako Čović priča o korupciji, a da bi on mogao napisati knjigu o svom kriminalu’.

„Hrvati će za par godina biti nacionalna manjina u BiH“, poručio je Miletić.

Ne smije samo Dodik biti na listi sankcija, tu moraju biti političari iz svih naroda, najmanje ih 30 ima. Treba im zamrznuti imovinu i zabraniti odlazak bilo gdje!.Kako ih nije stid! EUFOR nije u stanju sam sebe da odbrani, a kamoli nas“, dodao je.

Govoreći o učestalim vježbama vojnim i civilnim Miletić je istakao da hoće da vjeruje da Srbija i RS vježbaju zbog kriznih situacija, a ne zbog eventualnog rata.

„Vulin je naružio BiH jer je nezahvalna prema pomoći koju Srbija pruža. Srbija kao vodeća u ‘Otvorenom Balkanu’ mora pokazati iskrenu namjeru da nema pretenzije prema BiH. Prvo utvrdimo granice između Srbije i BiH, pa ćemo učestvovati u ‘Otvorenom Balkanu’.

Mislim da rata neće biti. Uslovi u BiH nisu kao 1992. godine. Sukob bi mogao doći samo uz pomoć susjednih zemlja. Nećemo dopustiti da nam se desi rat nakon 25 godina. Bojim se incidenata u pojedinim područjima. Kada bi u tom slučaju neko bio ranjen ili ubijen to bi moglo eskalirati“, kazao je Miletić.a

On je govorio o tome kako je pozadina svega što se dešava u BiH kriminal pojedinih ljudi.

Spomenuo je i FUP-ov helikopter koji stoji u hangaru.

„Deset godina stoji helikopter u hangaru koji je plaćen 12 miliona dolara. I nećeš da ga upotrijebiš. Evo gospodinu Katici da kažem, evo nek uzmu helikopter nek plate njegovu popravku, ona je možda do miliona. Uzmi helikopter i vozaj, ko ti to brani, ako imaš pare za to izvoli. Ne treba ti helikopter za to, treba ti za gašenje požara, pa kupiš adapter i to je milion. Pa je li taj milion vrijedi toga da spasimo 50, 100 ili hiljadu domaćinstava na području Hercegovine. Ali ljudi to neće, neće iz drugih razloga, jer ako kupi novi helikopter tamo ima provizija, znaju oni kako se to nanišani i kako se radi itd“, kazao je Miletić, ističući da se nije radilo dovoljno na sigurnosti.

(TIP/Nap)