Žižović i Kurtalić pred Velež: Mi smo favoriti

U okviru 16.kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Crveno – crni na stadionu Tušanj dočekuju mostarski Velež.

Tim povodom na  konferenciji za medije obratili su se Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode i Alen Kurtalić, fudbaler prvog tima.

“Velež ima svoje probleme, ali bez obzira na njih doći će ovdje u vrlo jakom sastavu i pokušat će na fer i sportski način da dođu do pobjede i da vrate samopouzdanje za nastavak prvenstva”, kazao je Mladen Žižović.

Dodao je da će Sloboda dati svoj maksimum da im se suprotstave na fer i sportski način.

“Mi smo tu da im se suprostavimo i pokušamo da ih zaustavimo, te da dođemo do pobjede. Biće rovovska borba. Biće sigurno teško vrijeme, ali i teren za igru. Međutim, mi idemo na pobjedu. Imamo pozitivno ozračje unutar i oko kluba i to želimo iskoristiti”, kazao je.

U klubu vlada odlična atmosfera, kazao je Alen Kurtalić.

“Atmosfera je odlična, svi momci rade odlično. Znamo da nam dolazi kvalitetna ekipa, dolaze na naš teren i mi smo tu favoriti. Uz pomoć publike, trudit ćemo se da ostavimo pozitivan rezultat”, dodao je.

Mladen Žižović i Alen Kurtalić su još kazali da se na krilima dobrih rezultata nadaju još jednoj pobjedi te da pozivaju navijače da ih podrže i u ponedjeljak dođu na stadion Tušanj u 18 sati.

(TIP/Foto: fksloboda.ba)