Wizz Air prekida nekoliko aviolinija iz Tuzle, Banje Luke i Sarajeva

Zbog smanjene potražnje i porasta slučajeva koronavirusa širom Evrope, aviokompanija Wizz Air proširila je broj aviolinija koje će privremeno obustaviti za dio ili kompletnu zimsku sezonu 2021/2022, koja traje do 26. marta naredne godine, javlja portal Ex-Yu Aviation.

To se odnosi i na letove iz Tuzle, Sarajeva i Banje Luke. Tako će Wizz Air iz Sarajeva od sredine novembra do sredine decembra privremeno obustaviti letove za Charleroi (Belgija) i Beauvais (Francuska).

Iz Tuzle će za pomenuti period biti obustavljeni letovi za Friedrichshafen (Njemačka), Baden Baden (Njemačka) i Geteborg (Švedska.

Usluge za Skavstu i Vaxjo (Švedska) također suspendovani do ljeta 2022. godine

Iz Banje Luke letovi za Bazel (Švicarska) neće saobraćati do sredine decembra.

Privremena zimska suspenzija letova pogodit će i Beograd, Niš, Skoplje, Ohrid, Prištinu, Podgoricu, pa je tako na listu suspendovanih letova dopisano 27 destinacija iz našeg regiona.

Kako je ranije najavljeno, Wizz Air i pored trenutnih obustava letova planira proširiti svoju ponudu iz BiH od sredine sljedećeg mjeseca pokretanjem letova iz Sarajeva za Treviso, Malmo, Hahn, Keln, Sandefjord i Billund, kao i iz Tuzle za Milano i Nirnberg, te iz Banja Luke do Hamburga.

(TIP)