Kako da vaša veze ne bude monotona

Jednom kada upoznate svog partnera u potpunosti, spontanost u vezi zamijene rutine i počnete da se osećate kao da je magija nestala. To je signal da treba da razmrdate stvari.

Na početku veze, svi ulažu mnogo napora da impresioniraju svoje partnere, planiraju zabavne aktivnosti, sastanke i sve između. Taj pokušaj da impresionirate svog potencijalnog partnera je sasvim prirodan. Ovo je faza „upoznavanja“ ili faza „misterije“, u kojoj otkrivate nove i iznenađujuće stvari jedno o drugom.

Jednom kada se ova faza završi i kada nam postane skroz prijatno sa partnerom, može doći do monotonije. Nakon ove tačke, veza može izgledati kao rutina i tada je vreme da začinite svoj odnos.

Monotonija je normalna

Normalno je da se tako osećate u vezi, jer ste već dugo sa istom osobom. U ovoj fazi osećate da nemate ništa novo da saznate o svom partneru. Radije biste se uvukli u pidžamu nego se spremali za fensi sastanak. Čini se da nema više onih strava i uzbudljivih razgovora. Sve postaje već viđeno.

Imate utisak da su vam veza ili partner postali sigurna zona. Kada dođete u ovaj period, on isprva može izgledati kao stabilnost u vezi, ali svakako je dobro razmrdati stvari. Evo nekoliko načina.

Nazad na početak

Prisjetite se kako je vaša veza počela. Razmislite o svim stvarima koje ste voljeli da radite zajedno i svim mjestima na kojima ste napravili prve uspomene, i vratite se tome. Podsjetite sebe i svog partnera zašto ste uopšte otpočeli zajedničku priču i setite se one iskre sa početka. Obnovite aktivnosti koje ste nekada toliko voljeli.

Izađite iz grada

Lako je izgubiti se negde između posla, obaveza, rokova i planova. Parovi uđu u kolotečinu i trudeći se da se izbore sa dnevnim obavezama, zaborave da posvete posebnu pažnju jedno drugom.

Zato je vikend van grada sjajna opcija. Ne morate pretjetrano planirati, nije potrebno mnogo novca i cijela organizacija je prilično jednostavna. Bez interneta, poslovnih poziva i rokova, imaćete neko vrijeme samo jedno za drugo. Šetnja mirnim predjelom i razgovor o stvarima koje oboje volite i koje vas pokreću, mogu da naprave veliku razliku u odnosu.

Uvedite obavezan dejt

Redovni sastanci trebalo bi da budu obavezna praksa. Svi mi imamo drugačiji pogled na to kako izgleda sastanak. Da li će to biti čaša vina, šetnja, večera, bioskop ili pozorište – zavisi od vas. Jedino pravilo je da taj sastanak mora biti jednom nedeljno. Sigurno možete izdvojiti dva sata nedeljno i provesti kvalitetno vreme zajedno, na nekom posebnom mjestu.

Iznenađenja

Iznenadite svog partnera mini-piknik dejtom ili posebno spremljenom večerom. Pogotovo kada druga strana to najmanje očekuje. Najvažnije je presjeći monotoniju nekim iznenadnim gestom koji ne praktikujete svakog dana. Uz to, priprema iznenađenja sa sobom nosi posebnu dozu adrenalina, koji će pomoći da izađete iz ćorsokaka i doživite novu vrstu radosti, nakon dužeg vremena.

Mijenjajte rutine na sve moguće načine

Ako odlučite da uvede novinu u svoj odnos i dogovorite se da svake srijede idete u bioskop, ta praksa će nakon mjesec dana postati rutina i biće potrebna zamjena. Isto je i sa seksualnim odnosima, sve što radite duži vremenski period, postaje očekivano i dosadno. Istražujte sopstvene i partnerove želje i fantazije, i u skladu sa tim isprobavajte nove stvari, piše Zadovolna.hr.

(TIP/Foto: Pixabay (ilustracija)