Malezijski ginekolog izumio prvi uniseks kondom na svijetu

Malezijski ginekolog izumio je prvi uniseks kondom na svijetu koji mogu koristiti i žene i muškarci. Kako sam kaže, vrlo je tanak i izdržljiv, a izrađen je od medicinskog poliuretana koji se obično koristi kao zavoj za previjanje rana i ostalih ozljeda.

Izumitelj kondoma, dr. John Tang Ing Ching, ginekolog je i utemeljitelj tvrtke Twin Catalyst koja se bavi proizvodnjom medicinskih potrepština.

Nada se da će ‘Wondaleaf Unisex Condom’ potaknuti ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim spolnim zdravljem bez obzira na spol ili seksualnu orijentaciju.

“U osnovi je riječ o običnom kondomu s ljepljivom oblogom. Zahvaljujući ljepljivoj oblozi kondom se pričvršćuje za vaginu ili penis, a pokriva i okolno područje zbog pojačane zaštite”, pojasnio je malezijski liječnik.

Na svojoj internetskoj stranici Tang je napisao da se “ljepljivi dio kondoma Wondaleaf nalazi samo na jednoj njegovoj strani, no s obzirom na to da se može preokrenuti na drugu, može ga koristiti bilo koji spol”.

Kutija Wondaleafa sadrži dva kondoma i stajat će oko tri eura. Prosječna cijena za desetak kondoma u Maleziji je između četiri i devet eura.

Tangova tvrtka inovativne kondome pravi od poliuretana, materijala koji se koristi u izradi prozirnih zavoja za previjanje rana. Vrlo je tanak i fleksibilan, ali istodobno snažan i vodootporan.

Dr. Tang je kazao da je Wondaleaf prošao nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja te bi u prosincu trebao postati komercijalno dostupan putem tvrtkine internetske stranice.

“Na temelju brojnih kliničkih ispitivanja koja smo proveli, prilično sam optimističan i vjerujem da će s vremenom ovaj kondom biti značajan doprinos brojnim ostalim kontraceptivnim sredstvima koja se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i spolno prenosivih bolesti“, rekao je malezijski liječnik.

(TIP/Hina/Foto:  Pixabay.com)