Muškarci, ovo su najpoželjnije frizure koje žene vole!

Ako do sada niste razmišljali o svojoj frizuri, vrijeme je da počnete! Šta dobra frizura znači za vas? Dobra frizura utiče na vaš cjelokupan izgled i daje vam snagu i samopouzdanje.

Prava frizura će vas učiniti sigurnijim u svoj izgled, a to će uticati i na žene kada im prilazite ili sarađujete s njima. Zato uživajte u maloj, ali ključnoj prednosti kada je u pitanju vaša frizura i njen uticaj na ženski pol.

Zašto žene privlače određene frizure kod muškaraca?

Kada su u pitanju frizure, one se kao i sve ostalo u svijetu stila, mjenjaju tokom vremena, ali i dalje postoji nešto što privlači žene kada su u pitanju muške frizure. Zato je važno  da odaberete frizuru koja odgovara vašem obliku lica.

Dobra frizura koja naglašava vaše samopouzdanje, ali i druge osobine poput smisla za humor ili preuzimanje rizika su veoma privlačani za žene. Zato je najvažnije da svoju ličnost uskladite sa stilom koji izaberete.

Kako da odredite svoj oblik lica?

Prvo i najvažnije kod izbora frizure je da morate da odredite oblik vašeg lica. Najčešći oblici lica sa kojima se frizeri obično susreću su:

  • Pravougaoni oblik lica: Vaše lice je duže nego što je široko, sa istom veličinom vilice, čela i jagodica.
  • Ovalni oblik lica: Dužina vašeg lica veća je od širine jagodica, dok čelo premašuje dužinu vaše vilice.
  • Okruglo lice: Sve mere lica su slične dužine, odnosno dužina lica jednaka je njegovoj širini, što rezultira okruglim oblikom lica.
  • Trouglasti oblik lica: Imate široku vilicu, a malo čelo, ili široko čelo, a uzanu vilicu. To su karakteristike trouglastog oblika lica.
  • Srcoliki oblik lica: Vaše čelo je široko, imate izražene jagodice i malu ili šiljatu bradu.
  • Četvrtasti oblik lica: Ćoškasta brada, široko čelo i jake jagodice.
  • Dijamant: Brada i čelo su suženi, a jagodice su veoma izražene.

Jednom kada sebi odredite oblik lica počećete da tražite najbolju frizuru u svom životu.

Najatraktivnije muške frizure za 2021. godin

Tokom vremena trendovi se mjenjaju ili se vraćaju, tako je i kada su u pitanju muške frizure. A koje su to najatraktivnije muške frizure za 2021. godinu koje su najpoželjnije za žene? Pređimo na najpoželjnije friuzure koje žene vole.

Pompadur

Šta je to pompadur? Pompadur je muška frizura koja je prvobitno dobila ime po Madam de Pompadur, ljubavnici kralja Luja XV.

Popularnost ove frizure kod muškaraca oživjeli su Elvis Prisli i Džejms Din, a danas je prepoznatljivi dio stila pop pjevača Bruna Marsa.

Zašto je ženama privlačna ova frizura kod muškaraca? Pompadour predstavlja spoj modernog, seksi stila i klasičnog, retro stila. Ova frizura predstavlja kratku, izbrijanu kosu sa strane, dok je na gornjem dijelu glave ostavljena duža kosa. Sam oblik frizure zavisi ne samo od vaših želja, već i od vašeg oblika lica.

Fade Cut

Jedna od muških frizura koja je apsolutni favorit je fade cut. Fade na engleskom znači izblijediti. A kako se stvara efekat “izblijeđivanja” kose?

Kada je u pitanju ova frizura, magija leži u tome da se kosa stanjuje od tjemena glave ka dnu, a na samom tjemenu dominantna je kosa sa volumenom i pramenovi koji su različitih dužina. Zanimljivo je da ova frizura ima više stilova i kosa može biti različitih dužina, tako da je možete oblikovati na različite načine od dugačkih šišaka, preko pompadura, obrijane glave sa strane, razdeljka ili čak punđe i pletenice ukoliko imate dužu kosu.

Ova frizura predstavlja spoj elegantnog, poslovnog, sportskog i džentlmenskog izgleda, a sve ženske oči će biti usmjerene upravo na vas!

Slicked Back frizura

Ljubitelji retro stila i moderni muškarci ovo je prava frizura za vas. Karakteristika ove muške frizure je da je kosa sa strane kraće, a na vrhu glave duga i zalizana, odnosno začešljana unazad. Kosa se oblikuje uz pomoć gela ili voska za kosu.

Zašto je ova frizura popularna? Ova frizura je bila simbol biznismena pedesetih godina 20. vijeka, ali danas imate mnogo kreativnih mogućnosti savremenijeg stila kada je u pitanju ova frizura.

Ova frizura je privlačna mnogim ženama, jer je ovo stil koji izgleda sjajno s bradom ili bez nje.

Undercut frizura

Još jedna popularna muška frizura je undercat. To je frizura gdje je kosa sa strane kratka, a na vrhu glave duža. Postoji mnogo različitih načina za stilizovanje ove frizure, a inspiraciju možete da potražite kod Dejvida Bekama ili Bred Pita.

Undercut je brzo postao jedna od najpopularnijih frizura. Moderna je, ali i klasična, daje samouverenost i muževan izgled, naglašavajući crte muškog lica.

Obrijana glava

Muškarcima često kosa mnogo opada, ali nemojte da brinete ako je to i slučaj kod vas.  Obrijana glava je idealna frizura i pored činjenice da brijanje glave može izgledati zastrašujuće. Ipak,  izgledaćete mnogo bolje sa ovom frizurom nego kada vam se pojave pečati po glavi uslijed gubitka kose.

Istraživanja u oblasti psihologije i nauke o ličnosti su pokazala da se ćelavi muškarci doživljavaju kao dominantniji, muževniji i samouvereniji.

Sa ovom frizurom ćete izgledati uredno i istaknuto, a neki podaci govore da je savremenim ženama najprivlačniji muškarac upravo koji je ćelav. Osim toga, više nećete morati da se mučite oko frizure.

Quiff frizura

Ako imate ravnu ili kovrdžavu kosu ova jednostavna, ali jedinstvena frizura je za vas. Quiff je klasična muška frizura sa dugom kosom na vrhu, posebno naprijed, i podšišanom kosom pozadi i sa strane.  Kosa se može češljati unazad ili na jednu stranu.

Ova frizura pripada jednoj od najdugovječnijih muških frizura. Doživela je mnogo promijena kako bi se prilagodila savremenom vremenu.

Buzz Cut

Ako ste spremni da svoju dugu kosu zamijenite za frizuru koja je lakša za održavanje, onda je šišanje savršena opcija za vas. To je klasičan stil koji se posebno dobro slaže sa bradom. Frizura je prepoznatljiva po kratkoj dužini kose, koja je ošišana veoma blizu glave, obično pomoću mašinice za šišanje.

Lahko se održava, a daje muževan izgled, ističe sve vaše crte lica i privlači pažnju na vaše lice.

Zašto je ženama privlačna? Ova frizura muškarcima daje vojnički izgled sa dozom herojstva i hrabrosti, ali i sliku poslovnog čoveka, a sve to žene smatraju izuzetno seksi.

Caesar Cut

Ovo je fizura sa kratko ošišanom kosom oko glave i sa malo dužom kosom na vrhu glave koju krase ravne, horizontalno ošišane, kratke šiške.

Ova frizura je dobila ime po Juliju Cezaru i opravdava svog imenjaka: to je moćna frizura koja izaziva osjećaj dominacije, što je ženama izuzetno privlačna osobina kod muškaraca.

Mnogi muškarci preferiraju ovu frizuru upravo zato što daje sjajan izgled sa vrlo malo održavanja. Za razliku od nekih ostalih muških frizura, lako se oblikuje.

Kratka i neuredna kosa

Ovaj opušteni izgled možete napraviti sa ravnom ili kovrdžavom kosom. Potrebno vam je malo voska ili gela za kosu. Nema potrebe da budete super-precizni ili da se uvjerite da je svaka dlaka na svom mjestu.

Razbarušite kosu i neka pramenovi idu u različitim pravcima. Neuredna i kratka frizura se odnosi na divlji, bezbrižni stav, koji privlači žene.

Duga kosa

Prije nego što počnete da mislite da je duga kosa namjenjena samo ženama ili umjetnicima i muzičarima vrijeme je da malo bolje razmislite o svom stavu.

Živimo u 21. vijeku, što znači da su granice između muškosti i ženstvenosti zamagljene, a duga kosa za muškarce daleko je prihvatljivija. Šta više, muškarci sa dugom kosom su izuzetno privlačni ženama.

Zato nemojte da budete u dilemi kada je u pitanju duga kosa. Mnoge poznate ličnosti su se u nekom trenutku svoje karijere okušale sa dugom kosom. Pomislite na Bredlija Kupera, Dejvida Bekama i Breda Pita.

Najpopularnije muške frizure, poput same kulture, miješaju stare tradicije sa novim trendovima na kreativan i privlačan način.

Zato ne može se poreći moć i šarm dobre frizure. Od kratkih frizura do muških punđi, postoji beskrajan niz kako da oblikujete vašu kosu.

Na kraju, bez obzira da li ste biznismen ili opušteni muškarac, frizura je pravi način ako želite da privučete nečiju pažnju.

(TIP)