TZ Tuzla objavila javni poziv za dodjelu na korištenje mobilnih kućica 2021.

Turistička zajednica grada Tuzle je u srijedu, 27.10.2021. objavila javni poziv za dodjelu na korištenje mobilnih kućica u periodu od 10.12.2021. godine do 09.01.2022. godine, a u svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle, sa ciljem kreiranja i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu u okviru manifestacije „Zima u Tuzli“.

Javni poziv sa pratećom dokumentacijom je objavljen na https://tztz.ba/ba/javni-pozivi/.

Ovim javnim pozivom prikupljaju se prijave za učešće u manifestaciji „Zima u Tuzli“ u periodu od 10.12.2021. do 09.01.2022. godine na Trgu slobode u Tuzli.
Pravo na učešće i korištenje mobilnih kućica imaju:

1) fizička lica koja obavljaju samostalne djelatnosti (obrtničke, uslužne, ugostiteljske djelatnosti, proizvodne) registrovane na području grada Tuzle, kod nadležnog organa za registraciju djelatnosti u Gradskoj upravi Tuzla i koji registrovanu djelatnost obavljaju kao osnovno zanimanje (a u vezi sa pripremom i posluživanjem hrane);

2) privredna društva (d.o.o.) koja su registrovana na području grada Tuzle, za obavljanje
djelatnosti ugostiteljstva i/ili priprema i posluživanje hrane.

Putem javnog poziva ne mogu se prijaviti fizička lica bez registrovane samostalne djelatnosti u oblasti ugostiteljstva i poduzetništva, kao ni subjekti koji imaju status: javne ustanove, javnog preduzeća, organizacije civilnog društva i druga pravna lica. Prijave za ovaj Javni poziv podnose se na prijavnom obrascu koji se može preuzeti na https://tztz.ba/ba/javni-pozivi/, te u prostorijama Turističke zajednice grada Tuzle.

Javni poziv ostaje otvoren do petka, 05. novembra 2021. do 16:00 sati.

(TIP)