Guardian: United je FC Ronaldo. On više ne može imati mjesto u momčadi

Raspad sistema u Manchester Unitedu i dalje je glavna tema u engleskim medijima ovog tjedna.

Ole Gunnar Solskjaer, igrači i Uprava na udaru su kritika nakon katastrofalnog poraza od Liverpoola 5:0 u nedjelju na Old Traffordu. Momčad Jürgena Kloppa na sastavne dijelove rastavila je očajni United, a ovog tjedna se samo čeka Solskjaerova smjena, kojemu više nitko ne vjeruje.

Engleski mediji natječu se u tome tko će više nagaziti Manchester United, a Guardian je u velikom tekstu velik dio kritika uputio i Cristianu Ronaldu i njegovu statusu u momčadi. Portugalac je od povratka na Old Trafford u deset utakmica zabio šest golova, no Guardian smatra da on postaje golemi teret čitavoj momčadi.

Zbog Ronalda pati čitava igra

“Nitko ne smije misliti da je Ole Gunnar Solskjaer jedni problem u Unitedu. Odavno se zna da on nije trener poput Jürgena Kloppa, Pepa Guardiole ili Thomasa Tuchela, ali činjenica jest da mu nisu pomogli ni oni iznad njega. Prošlosezonski United bi protiv ovakvog Liverpoola stao u niski blok, nakrcao bi veznu liniju i čekao kontru. Ove sezone to ne mogu zbog Cristiana Ronalda”, piše Guardian i nastavlja:

“On mora igrati jer je on Cristiano Ronaldo. Ne nudi baš ništa u defenzivnoj fazi igre jer je on Cristiano Ronaldo. Nije dovoljno pokretan da Solskjaer može igrati visoki presing, kao što je činio dok njega nije bilo u 4-4-2 sustavu s rombom u sredini. Ima 36 godina i to ne može pratiti. Njegovi golovi, poput onoga Atalanti prošle srijede, možda će Unitedu donijeti rezultate, ali to je poput neke lijepe tapete koja sakriva pukotine na zidu koji će se urušiti svakog trenutka.”

Guardianov kolumnist smatra da Ronaldo ima prevelik utjecaj na sve što se događa u Unitedu.

Klub vođen logikom lunaparka. Novi trener morat će riješiti problem Ronalda

“On nije samo taktički problem. Govorimo o čovjeku koji je u zadnji tri godine otkaza koštao Maxa Allegrija, Maurizija Sarrija i Andreu Pirla. Svaka momčad za koju on igra u nekom trenutku postane FC Ronaldo i, koliko god on prodao dresova ili utjecao na porast interesa za klub na društvenim mrežama, to ne znači da će momčad igrati nogomet koji će joj na kraju donijeti trofeje. Mahanje rukama nakon svakog primljenoga gola jasan je znak njegove pobune protiv Solskjaera. Mogao je dobiti i crveni karton zbog udaranja Curtisa Jonesa, a to je možda i najgori trenutak utakmice protiv Liverpoola. Pogba je dobio crveni karton, a mogli su i Ronaldo i Bruno Fernandes i Harry Maguire. Disciplina je potpuno nestala. U biti, nestala je i mogućnost igranja nogometa. Najbolje od svega je da Liverpool nije uopće igrao spektakularno, iako je vjerojatno i njima bilo čudno kako United uništava samog sebe. Sreća za United je da su spustili gas u zadnjih pola sata”, piše novinar Guardiana i zaključuje:

“Što sad? Zadnje tri godine United je vođen logikom lunaparka, ali došao je trenutak kad čak i oni najnostalgičniji smatraju da je vrijeme za promjene. Na kraju krajeva, koliko god netko volio Mickeyja Mousea, ne možeš mu dati da bude direktor Disneylanda. United mora odlučiti želi li biti klub koji osvaja trofeje ili klub koji proizvodi online sadržaj. Jer, tko god preuzme klub, morat će riješiti problem Cristiana Ronalda. Možda postoji način da on uništava slabije momčadi ili da bude zadnje rješenje s klupe u velikim utakmicama. No, on ne može više imati zajamčeno mjesto u momčadi protiv ekipa kao što je Liverpool.”

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: AFP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]https://mdou41orel.ru/[/url]? Топовые беспроводные наушники в Москве и РФ. Реплика оригинальных AirPods с шумоподавлением всего за 2490 рублей. Самые…

  2. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по скидке. Надежные…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…