Barca i Boca će odigrati utakmicu u spomen Maradone

Španski prvoligaš Barcelona i argentinska Boca Juniors odigrat će prijateljsku utakmicu u čast Diega Maradone 14. decembra u Saudijskoj Arabiji, objavio je u ponedjeljak argentinski klub.

Utakmica za “Kup Maradona” igrat će se u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu na Mrsool Parku koji ima kapacitet od 25.000 mjesta.

“To će biti pri put da se dva kluba za koje je Diego igrao susretnu u toj zemlji i na taj ćemo način odati počast idolu koji nas je napustio 25. studenog 2020.”, dodaje klub iz Buenos Airesa u saopštenju.

Maradona, “Zlatni dečko” bi, da je živ, 30. septembra navršio 61 godinu.

Argentinska ‘desetka’ nosila je dres Boca Juniora u dva navrata – najprije u sezoni 1981./1982. , a zatim 1995. u zadnje svoje dvije sezone u profesionalnom nogometu.

Maradona je u Barceloni proveo dvije sezone od 1982. do 1984. i za katalonski je klub odigrao 58 utakmica te osvojio Kup kralja.

Jedan od najvećih nogometaša u historiji nogometa, Diego Maradona, koji je s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka 1986., umro je od srčanog zastoja 25. novembra prošle godine, samo nekoliko sedmica nakon što je imao operaciju mozga. Imao je 60 godina.

(TIP/Hina/Foto: Reuters)