Slovenski premijer i ministar odbrane dobili prijetnje smrću

Premijer Slovenije Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu prijetnju dobio je i ministar odbrane Matej Tonin, objavili su mediji u toj zemlji.

Janša je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, potvrđeno je iz kabineta premijera.

Policija istražuje slučaj.

Vijest su prvi objavili portal Siol.nez i televizija Nova 24, mediji bliski Janšinoj vladi.

Mediji su prenijeli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bila “municija većeg kalibra”, a prijetnje su upućene i članovima Janšine porodice.

Televizija Nova 24, koju je osnovala Janšina Slovenskademokratska stranka, navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti sadašnjem premijeru.

“Očigledno je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija. Hoće li to konačno otrijezniti one koji još vjeruju u dobre namjere potomaka komunističke revolucije?”, retorički navodi na svom portalu televizija Nova 24.

Janša pojedine medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani ljevice koja želi da sruši njegovu vladu, te da mediji i opozicija stoje iza protesta kojima se zahtijevaju prijevremeni izbori.

(TIP/Srna/Foto: nova24tv.si)