Bećirović poručio Vučiću: Ne živimo u srednjem vijeku pa da pregovaraju Srbi i Bošnjaci

Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne živimo u srednjem vijeku pa da trebaju pregovarati Srbi i Bošnjaci. Prema njegovom mišljenju, razgovarati i sarađivati mogu dvije države članice Ujedinjenih nacija, a to su Srbija i BiH.

˝Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka jer ne živimo u srednjem vijeku. Pregovarati, razgovarati i sarađivati mogu samo dvije države članice Ujedinjenih nacija – Srbija i Bosna i Hercegovina. Vrijeme je da zvaničnici Srbije prihvate trajnu činjenicu da je Bosna i Hercegovina nezavisna, suverena i nedjeljiva država. Također, krajnje je vrijeme da Vučić i Dodik prestanu neutemeljeno i jednostrano tumačiti pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine. Za to pitanje su isključivo nadležni Ustavni sud BiH i Parlamentarna skupština BiH˝, istakao je Bećirović.

Vučić je o pomenuo da se moraju čuti i Bošnjaci nakon što je najavio i sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA.

“Morate da čujete jedni druge i razgovarate, ali moramo da čujemo i Bošnjake i da razgovaramo sa njima i zajedno rješavamo probleme”, istakao je Vučić nakon sastanka s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

(TIP)