Mjesecima planirao jeziv zločin: Ubica je s porodicom Đokić slavio i rođendane, a onda ih je odlučio ubiti i spaliti… Odao ga je jedan detalj

Uhapšen je  muškarac kojeg se povezuje s okrutnim ubistvom porodice Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić. Kad se u javnosti saznalo za zločin, od jučer osumnjičeni činio je sve da sakrije tragove. U jednom trenutku policija je ispitala i njega, no prošao je čak i poligrafsko testiranje. Ne bi li se izvukao, sve je pokušao “natovariti” na leđa vlastitih sinova.

U dvorištu kuće jednog od njih sakrio je dio plijena. Nova.rs piše kako su policajci našli 43.000 eura. Dio novca vratio je kao dug drugom rođaku. A upravo to je bio trag koji je policiju doveo do njega.

No kako je sve išlo? Srbijanski mediji rekonstruirali su kobnu noć. Pakleni plan smišljao je mjesecima, piše Alo.rs. Osumnjičeni je, navodno, u noći s 26. na 27. rujna obitelj presreo kada su se autom iz Moravca vraćali svojoj kući u Aleksincu. Oteo ih je, upucao pištoljem, a potom i zapalio. Prvo je ubio ženu (56), dok su njen muž (57) i kći (25) to gledali. Upucao je potom svog rođaka, a na kraju i njihovu kćer. Zapalio ih je benzinom koji je ranije za to pripremio. Ostatke je prekrio granjem. Njihov auto odvezao je 10-ak kilometara dalje i također ga zapalio, piše Blic. Nakon što ih je ubio, iz sefa automobila uzeo je više desetaka hiljada eura.

Osumnjičeni je, inače, penzionisani vatrogasac. S ubijenom porodicom bio je u dobrim odnosima. U selu Moravac živio je samo četiri kuće dalje od žrtava. Blic je objavio fotografiju s rođendanske proslave ubijene djevojke na kojoj, uz porodicu, pozira i osumnjičeni. On i Lidija bili su prijatelji na Facebooku.

U njegovu selu susjedi nisu previše htjeli govoriti o njemu. Jedan od njih je ipak kazao da su njegovi roditelji radili u inostranstvu i da su uvijek imali novaca, zbog čega je cijeli život bio razmažen. Osumnjičenog je opisao kao prgavog i osvetoljubivog.

Osumnjičeni je priveden, a određeno mu je zadržavanje do 48 sati. U njegovoj kući policija je navodno pronašla brojne tragove koji ga povezuju s ubistvom, piše Dnevnik.hr.

(TIP/Foto: Nova.rs)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…