Uhapšena nadriljekarka iz Srbije, „botoksirala“ i po Hrvatskoj

Olgica Lončar (47), nadriljekarka iz Srbije, privedena je u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj prošle nedjelje nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu u susjednoj državi pruža usluge bez potvrde rada za strance, saznaje “Blic”.

Lončareva je, kako piše Blic, ubrizgavala dermalne filere pacijentkinjama bez potvrde rada za strance. Nakon saslušanja u policijskoj stanici u Slavonskom Brodu, Olgica Lončar je puštena iz pritvora. Po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, zaplijenili su joj novac i medicinske preparate, i sprovedena je u pritvor, navodi list.

Olgica Lončar jedan je od nadriljekara o kojima je „Blic“ već pisao,  protiv kojih su klijenti iz Srbije u junu ove godine podnijeli prijave zbog nestručnog izvođenja zahvata, za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Ljudima su ostajale užasne posljedice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje, navodi Blic.

Krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona „Solotubeleza“ Trećem osnovnom tužilaštvu tada je podnijelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, nakon čega je ovo tužilaštvo naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po prijavi, podsjeća list.

Lonačar se sumnjičila da je bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su dolazile na tretmane hijalurnom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar ljekarske komore, Lončar je putem Instagram naloga „Solotubeleza“ nudila usluge izbjeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hijaluronom.

U krivičnoj prijavi se navodi da je osumnjičena mijenjala adresu svojih salona kako bi izbjegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hijaluron jer „ovlašteni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja“, navodi Blic.

(TIP)