Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Milorada Dodika

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

Na upit novinara N1 šta je s posljednjim prijavama i zahtjevima protiv Dodika zbog istupa i najava u medijima koji su izazvali brune reakcije, ali i pokrenule priču o ratu, odgovorili su:

“Sasvim je razumljiv interes javnosti za podnesene prijave protiv člana predsjedništva gospodina Milorada Dodika koje su pristigle u posljednje vrijeme, posljednja dana 18.10.2021. godine. Radi blagovremene spoznaje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je već po primitku prve prijave formiran predmet i zadužen tužilac a ostale prijave su također u radu”.

Podsjetimo, Tužilaštva BiH Džermin Pašić inicirao je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa Milorada Dodika u kojima iskazuje prijetnje teritorijalnom integritetu i najvišim institucijama BiH.

Također, ranije je podneseno i više krivičnih prijava protiv Dodika zbog negiranja genocida, a koji je izmjenama Kriivčnog zakona BiH koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko negiranje genocida kažnjivo, objavila je N1.

(TIP/Foto: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.