Komšić o “harmonici”: Lako je glumiti mangupa, Dodik je sam sebe ponizio

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je kako je on naredio da se zabrani snimanje sjednice bojeći se da se situacija “sa harmonikašem” kojeg je doveo član Predsjedništva Milorad Dodik “ne pretvori u medijski cirkus”. Uputio je izvinjenje novinarima i istakao kako je “Dodik sebe ponizio”.

“Lako je glumiti mangupa, ali posljedice tog mangupluka mogu biti loše”, naveo je Komšić.

Istakao je kako su tražili od Službe unutrašnjeg osiguranja da se izajsne o tome i na pitanje ko je unio harmoniku, kazali su da je to učinio čovjek koji se predstavio kao “Dodikov savjetnik”.

“Tražili smo izvještaj sekretara da nam kaže kako je do toga došlo. Znate šta bih ja sve uradio u određenom raspoloženju? Ali uvijek moram imati u glavi gdje sam, ko sam, šta radim i kakve posljedice to može imati. Milim da je g. Dodik ovim potezom, želeći da pokaže ‘šta’, samo sebe na neki način ponizio. To je stvar njegovog izbora, naša je obaveza da ne dozvolim ponižavanje institucija”, rekao je Komšić.

Konmentirajući ispijanje alkohola tokom radnog vremena, kazao je kako radno-pravni statusi i disciplinske mjere nisu u njegovoj nadležnosti već gospodina Dodika za njegov kabinet.

“Kod mene, a znam i kod g. Džaferovića alkohol na radnom mjestu nije dozvoljen. Harmonikaš je po meni nepotrebna i besmislena provokacija. Ako nastavi s tom praksom, postoji način kako da to riješimo”, rekao je Komšić.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  2. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…