[url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…
Prefine minipite s rajčicama brzo su gotove, a vole ih baš svi
U tijesto osim rajčice možete nadodati i inčune, sir ili mnoštvo začinskog bilja po želji. Ako ne volite inčune stavite ono što vama najviše odgovara – to može biti šunka, šampinjoni i slično…
Sastojci:
- 300 g smrznutog lisnatog tijesta
- 250 g mini rajčica
- luk
- češanj češnjaka
- 2 slana inćuna
- ružmarin
- bosiljak
- origano
- maslinovo ulje
- dl kiselog vrhnja
- žumanjak
- 150 g feta sira
- peršin
Priprema:
Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim.
Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C, prenosi 24sata.hr.
(TIP/Foto:
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.