Derbi prvog kola u Mejdanu pripao ekipi Širokog

Mejdan je konačno dočekao prvu takmičarsku utakmicu košarkaša Slobode, a tribine publiku u novoj sezoni nakon dugo vremena. Na samom otvaranju sezone u Mejdanu raspored je ponudio pravi derbi koji je u velikoj mjeri opravdao očekivanja. Dobra i čvrsta igra na obje strane, borba na cijelom terenu, ali tuzlanska publika ne može biti zadovoljna ishodom budući da su crveno-crni u prvoj utakmici sezone upisali poraz.

Široki je svoju sezonu počeo nastupima u ABA 2 ligi tako da su prije današnjeg susreta već bili u punom pogonu sa dvije odigrane utakmice na Zlatiboru. Gosti su bolje ušli u meč, ali je Sloboda brzo iskontrolisala igru te su domaći do kraja prvog perioda prešli u vodstvo za rezultat 23:19. Druga četvrtina crveno-crnima nekoliko puta ponudila je priliku za veću rezultatsku prednost što je Široki svaki put uspio osujetiti tako da su domaći na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću uz rezultat 40:39.

Drugo poluvrijeme, tačnije treća dionica igre, prikazala je veliki pad domaće ekipe. Široki je podigao agresivnost u odbrani čime su limitirali Slobodu u napadačkoj igri i to je rezultiralo sa svega 11 postignutih poena domaćih u ovoj četvrtini. Rezultat treće četvrtine od 51:56 gosti su dodatno podigli u četvrtom periodu igre iako su igrači Slobode konstantno vraćali rezultatsku neizvjesnost. Široki nastavlja sa čvrstom igrom te su odličnu šutersku večer u kojoj su pogodili čak 14 trojki završili pobjedom u Mejdanu za konačan rezultat 68:77 (23:19; 17:20, 11:17, 17;21).

U redovima Širokog najefikasniji su bili Luka Božić sa 22 postignuta poena, Josip Bilinovac je dodao 14 dok je Mateo Čolak imao 11 postignutih poena bez promašaja iz igre. U redovima Slobode tri igrača postigla su po 16 poena. Najistaknutiji je bio Haris Delalić koji je uz svojih 16 poena dodao i 12 skokova za double-double učinak, a 16 su ubacili još Ibrahim Durmo i Draško Albijanić. Kapiten ekipe Đorđe Lelić bio je također dvocifren sa 13 postignutih poena.

(TIP/Izvor: OKK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.