Superb će zadržati status Škodinog top modela, evo što je sve novo

Octavia i još više Enyaq su na tržištu odlično prihvaćeni, ali u grupu prijelomnih modela vrijedi uvrstiti i Superb.

Iako je uvijek bio u sjeni manje Octavije, ovaj se model u protekla dva desetljeća profilirao među klijentelom, posebno kao poslovna limuzina. U Škodi su napravili pametan potez i odlučili zadržati Superb u ponudi. Sada otkrivaju i kada dolazi novi model.

Superb će tako biti i dalje postavljen na MQB platformu, a i dalje će rasti, barem kad je dužina u pitanju. Veća prednja rešetka jasnije će distancirati model od Octavije, a dodatno će biti naglašena bočna linija. Velika novost je i u kabini, gdje se očekuje interakcija korisnika i kontrola na tragu onoga što već nudi Volkswagen. Izvršni direktor Škode Thomas Schafer tako za Auto Express najavljuje korjenite promjene: “Unutrašnjost automobila velik je korak naprijed. Koristit će naš novi korisnički jezik, koji će dobiti Superb, a potom i Kodiaq.”

Dobra je vijest da Škoda i dalje želi biti jednostavna za korištenje pa uz brojne ekrane valja očekivati i ergonomski puno prihvatljivije tradicionalne tipke. Ispod poklopca očekujte posljednju generaciju klasičnih motora na fosilna goriva. 2.0 benzinac i dizelaš bit će okosnica ponude, a Schaffer je potvrdio i kako dolazi novi plug-in hibrid. Priča s novim Superbom počinje vjerojatno već 2023. godine, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Kolesa.ru)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.