Sloboda konačno slavila i prekinula niz od sedam utakmica bez pobjede

Crveno – crni su u okviru 13.kola m:tel Premijer lige ugostili FK Radnik iz Bijeljine. Iako u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, drugo poluvrijeme su ”Crveno – crni” proveli na protivničkoj polovini terena, a ubjedljivu pobjedu našem timu donijeli su Muharem Ćivić (61′), Saša Maksimović (68′) i Dženis Beganović (90′).

”Naše mjesto na tabeli je pokazatelj dobrog rada, truda, dobrih treninga. Momcima svaka čast, pogotovo na drugom poluvremenu. Možemo biti zadovoljni igrom, a pogotovo rezultatom”, kazao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode nakon odigrane utakmice.

Dodao je i da će ovo biti dobar vjetar u leđa za naredne utakmice naglasivši da se svakom novom susretu posvećuje posebna pažnja.

”Idemo utakmicu po utakmicu. Sada idemo na gostovanje u Trebinje jednoj veoma kvalitetnoj ekipi za šta ćemo se posebno pripremati narednih dana”, rekao je Žižović.

Sloboda nakon ove pobjede ima ukupno osvojenih dvadeset bodova i trenutno zauzima treće mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

(TIP)