Otvoren 10. jubilarni Tuzla Film Festival

Otvoren je 10. jubilarni Tuzla Film Festival. Zbog pandemijskih okolnosti TFF je hibridnog karaktera, putem online platforme tuzlafilfestival.com pubika će moći pogledati 120 filmova, dok će šest dugih igranih filmova biti prikazano u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

– Uvršteni smo i na mapu evropskih festivala, već smo dugo internacionalni festival. Mi nismo prekidali kontinuitet bez obzira na koronu, mi smo se prošle godine potrudili i sve stavili online, ali nema festivala bez publike jer ta socijalna interakcija je nešto što se ne može ničim zamijeniti – izjavio je direktor TFF-a Boris Balta.

Tuzla Film Festival je u petak otvoren filmom Južni vetar 2 Ubrzanje, reditelja Miloša Avramovića. U toku pet dana trajanja festivala biće prikazani filmovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

– Do sada smo imali priliku film da prikažemo na dva festivala, ovo je treći put. Drago mi je što je ovdje festivalska premijera u Bosni i Hercegovini. Sa nestrpljenjem očekujem reakciju publiku – izjavio je glumac Miodrag Radonjić iz filma Južni vetar 2 Ubrzanje.

Film Danisa Tanovića Deset u pola će zatvoriti ovaj festival.

(TIP/Fena)