Video/Izetbegović se susreo sa Mijatovićem: Ovo je stara koalicija!

Sastanak predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića sa kadrovima SDA u entitetu Republika Srpska održava se u Banjaluci. Sastanku također prisustvuju potpredsjednici SDA Melika Mahmutbegović, Edin Ramić, Adil Osmanović, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Zaimović, Šerif Špago i Refik Lend.

Izetbegović je uoči samog sastanka na pitanje reporterke Snežane Mitrović da li je toplije u Sarajevu ili u Banjaluci, odgovorio da dolazi lijepo vrijeme.

“Hladno je, Boga mi, i u Sarajevu i u Banjaluci, ali za koji dan dolazi lijepo vrijeme. Vraća nam se topla jesen, nadam se da će tako biti i u politici. Da ćemo naći načina da zahlađenje zaustavimo”, poručio je on.

Dodao je kako nakon posljednjih izjava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika “otpala” je mogućnost da dođe do njihovog sasntanak.


Izetbegović je nakon džuma-namaza prošetao Trgom Krajine gdje se susreo sa potpredsjednikom SDP-a BiH Vojinom Mijatovićem. Reporterka N1  je pitala obojicu da li je na pomolu nova koalicija, a oni su odgovorili da je to “stara koalicija”.

Lider SDA je svoju šetnju iskoristio i kako bi podijelio sadaku.

(TIP/Izvor: N1)