Predstavnici 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH posjetili općinu Banovići

U posjeti općini Banovići boravili su predstavnici 2. pješadijskog (rendžerskog ) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođeni komandantom, brigadirom Kasimom Mešićem. Razgovarali su sa načelnikom Općine dr. Begom Gutićem, a tema razgovora bila je izgradnja Vojnog muzeja – odjeljenje kasarna „Dubrave“ Tuzla.

Brigadir Mešić upoznao je općinskog načelnika da je u vezi sa navedenim, do sada urađeno idejno rješenje, a u toku je izrada glavnog projekta. Obezbijeđeni su zgrada i prostor, te pripremljeni eksponati za unutrašnju i vanjsku postavku. Planirana je postavka eksponata u zgradi površine preko 700 metara kvadratnih i vanjskom prostoru od oko 5 duluma.

Da bi realizirali projekat izgradnje Vojnog muzeja u kasarni „Dubrave“, iz 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH zatražili su pomoć svih relevantnih strana, uključujući i lokalne zajednice.

Načelnik Gutić obećao je da će općina Banovići pružiti neophodnu podršku, te kazao da je potrebno više raditi na afirmaciji bezbjednosnog sektora – imajući u vidu trenutno stanje u zemlji. Prema njegovim riječima nije slučajno da je u povodu 10. septembra, Dana Općine, 2. pješadijskom (rendžerskom) puku OS BiH dodijeljeno priznanje Plaketa Općine.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет всем! Для всех, кто ценит стихи, поэмы и самостоятельное творчество, Мay Poems представляет лучшие произведения ведущих мировых поэтов и…