Potpisani ugovori u okviru podrške razvoju TK

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava koja su dodijeljena u okviru budžetske pozicije „Podrška razvoju kantona” za 2021. godinu.

Riječ je o dva programa kojima je obuhvaćena refundacija uplaćenih poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposlenika za mart 2021. godine privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona  te sufinansiranje razvojnih projekata finansiranih iz EU i/ili drugih međunarodnih fondova.

Prema riječima ministra Hodžića Ministarstvo privrede uspješno je realizovalo javni poziv sa pozicije podrška razvoju kantona za ’21. godinu kojim je obuhvaćeno 730 korisnika  a bit će dodijeljeno ukupno 3 miliona 480 hiljada KM.

Nakon okončanog javnog poziva za sedam programa 270 aplikanata nije ispunilo potrebne uslove za bespovratna sredstva.

Ministar Hodžić napominje da je često riječ o slanju nepotpune dokumentacije mada je Ministarstvo organizovalo pripremne sesije na kojima su se budući korisnici mogli upoznati sa svim detaljima oko učešća na javnim pozivima.

Danas potpisani ugovori za refundaciju uplaćenih doprinosa i doprinosa na plate za mart novi su program  Ministarstva privrede koji je uveden nakon sugestije privrednika sa područja TK i odnose se na privrednike koji su imali pad prihoda veći od 50%. Iz Ministarstva navode da se na ovaj poziv  javilo malo privrednika tako da su danas potpisana samo tri ugovora.

Korisnici po osnovu ostali pet fondova bit će obaviješteni o terminu i mjestu održavanja potpisivanje ugovora, naglašeno je ovom prilikom.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…