IN MEMORIAM: Sale Vilenjak. Pjesma ‘’Zakletva’

Saša Grgić – Vilenjak, veliki navijač FK Sloboda i pripadnik navijačke skupine Fukare je ovjekovječen u pjesmi ‘’Zakletva’’.

Sale Vilenjak bio je jedan od najodanijih navijača Slobode. Od malih nogu je bio dio crveno – crne porodice i neko bez koga je bilo nezamislivo pratiti utakmice našeg kluba.  Zbog zdravstvenih problema sa srcem, Sale je nažalost prije deset godina napustio  tribine stadiona Tušanj i zauvijek otišao.  Njegov osmijeh, dobrodušnost i odanost Slobodi, su i dalje u sjećanju svima koji su blizu klubu.

Tako je nastala  ‘’Zakletva’’  kao priča o jednom gradu, jednoj ljubavi, sportu, odanosti i prijateljstvu.  Realizovana je u okviru artističkog projekta F91 kojeg potpisuje producent Jasmin Jatić u saradnji sa navijačkom skupinom FK Sloboda – Fukarama. Spot za pjesmu sniman je 18. septembra ove godine simbolično na dan kada nas je, prije tačno deset godina, zauvijek napustio Sale Vilenjak. Pjesma i spot su večeras premijerno predstavljeni publici, navijačima i simpatizerima Slobode.

Iz navijačkeskupine Fukare nerijetko kažu da su velika porodica, a da je Sale  bio jedan od onih koji ih je okupio. Upravo zbog toga  ne postoji utakmica ‘’Crveno – crnih’’, a da im on nije u mislima.

‘’Stalno se okrećem, gledam gdje je plavi Ford spuštenih prozora i nasmijana faca što sve pozdravlja. Ne vidim ga, ali znam da on vidi nas’’, poruka je jednog od navijača.

Iako ga nisu poznavali, i najmlađe generacije navijača znaju ko je bio Sale Vilenjak. Priče o njemu prenose se s koljena na koljeno s ciljem da navijači i simpatizeri cijele sjeveroistočne Bosne nikada ne zaborave ovu ljudsku gromadu te da da uvijek u srcu nose onaj sportski duh i inat koji će ih voditi na tribine, tamo gdje će iskreno i srčano navijati, baš kao što je to radio Saša.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Доброго! Актуальные новости Кропивницкого: узнавайте первыми о важнейших событиях. Ждем Вас на https://top10.kr.ua/ [url=https://top10.kr.ua/category/kropivnickiy-novosti/]Все новости Кропивницкого[/url] новости мира последние новости…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию наушников Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по скидке. Самые…

  3. Здравствуйте! Новости, которые двигают миром: актуальная информация из Украины и всего земного шара. Ждем Вас на https://wian.top/category/economics [url=https://wian.top/category/health]все про здоровье[/url]…

  4. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику Airpods PRO в Москве[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением…