OSABiH: Nismo učestvovali u snimanju sastanka s glavnom tužiteljicom

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSABiH) i njen generalni direktor Osman Mehmedagić nisu učestvovali u snimanju sastanka sa tužiteljicom Tužilaštva BiH, saopćeno je iz ove agencije.

– Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija/Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića – navodi se u saopćenju/reagiranju na medijske navode.

U vezi s tim, iz ove agencije pozivaju sve relevantne domaće i međunarodne institucije da  provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić, odnosno razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

– Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA/OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija – navodi se u reagiranju.

(TIP/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.