Je li pijenje vode s limunom natašte zaista zdravo za organizam?

U to da je limun dobar za zdravlje vjerojatno nitko ne sumnja, no krije li svakodnevno pijenje vode s limunom neke prave zdravstvene benefite za naš organizam?

To je odlučila provjeriti i Gianluca Russo kad je pristala na izazov da tjedan dana pije samo vodu s limunom.

Vjerojatno ste i sami čitali o brojnim ljekovitim svojstvima limuna koji se spominje i kao prirodni antibiotik, blagodat za imunitet, prirodni antiseptik te da pomaže ublažiti grlobolju i menstrualne bolove. Prema nekima, voda s limunom pomaže i u borbi protiv mladenačkih akni.

Russo je tjedan dana ujutro natašte pila 2.5 dcl vode s pola iscijeđenog limuna, a već je, kaže, pri kraju tjednog izazova, prenosi Večernji, primijetila da joj je koža čišća i svjetlija.

“Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svježiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam vidjela rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svjetlija”, piše Russo za Insider.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

Kako je par dana nakon završetka izazova uslijedilo i negativno razočarenje i dio akni se počeo vraćati, sigurna je, kaže, da ju je od upala branio upravo limun. “Uz to, voda s limunom pomogla je i mom oralnom zdravlju, a bila sam i manje naduta”, napisala je Russo, a to ide u prilog istraživanjima koja kažu kako voda s limunom može djelovati i kao prirodni diuretik.

“Poboljšao mi se ten, osvježio dah i uravnotežila probava, no nisam primijetila druge zdravstvene benefite”, piše, svjesna da je tjedan dana izazova prekratak period.

“Ipak, imala sam i jedan negativan učinak pijenja limunove vode; Svakog dana bila sam žedna, a ako tu žeđ ne utažim, u ustima mi je ostajao čudan okus”, dodaje Russo i zaključuje kako će definitivno razmisliti o tome da joj voda s limunom postane stalna svakodnevna praksa.

(TIP/Foto: Pixabay/Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.