Angela Merkel: Razgovarala sam sa Vučićem o BiH

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je u ponedjeljak u Beogradu kako je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarala o Bosni i Hercegovini ne preciziravši konkretno o čemu.

Merkel je kazala da sa Vučićem postoji odnos pun poverenja i da su na tom putu postigli niz rezultata bez obzira na to što predstoji dug put pred državama regiona dok ne postanu članice EU.

“Naše države bilateralno su čvrsto povezane”, rekla je Merkel.

Dodala je kako je jedna od tema bila i Kosova, ali i Bosna i Hercegovina.

Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić izrazio je zahvalnost Merkel i rekao da je lično ponosan što je imao priliku da bude jedan od domaćina koji dočekuje Merkel na kraju mandata.

“Govorili smo o svim regionalnim pitanjima, o evropskom putu Srbije, o dijalogu sa Prištinom u Briselu. Rekao sam kancelarki da je Srbija posvećena dijalogu i da Srbija smatra da zamrznut konflikt nije dobro rješenje i da ćemo uvijek biti ovoreni da do kompromisnog rješenja dođemo“, rekao je Vučić.

Prvi čovjek Srbije je istakao kako je svjestan da će bez rješenja kosovskog pitanja biti gotovo nemoguć put Srbije u Evropsku uniju.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  2. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…