Rukometni gol pao na učenika i usmrtio ga

Tragedija na času tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Osnovnoj školi Turbe, nadomak Travnika. Dio rukometnog gola, za koji se uhvatio učenik sedmog razreda ove škole, pao je i usmrtio ga.

Umjesto učenika jedne od najvećih osnovnih škola na području Srednjobosanskog kantona koji se smjenjuju na času, pred salom za tjelesni i zdravstveni odgoj policijski službenici i dežurni kantonalni tužitelj koji obavljaju uviđaj o okolnostima tragedije u kojoj je smrtno stradao učenik sedmog razreda. U školi tišina i suze i, naravno, prekinuta nastava u prvoj i odgođena u drugoj smjeni.

Direktorica OŠ Turbe Mediha Riđić govori kako je u petnaest do 12 obaviještena da treba zvati hitnu pomoć: „Znala sam da se desio neki  teži slučaj“.

Iako su zdravstveni radnici iz travničke službe hitne pomoći stigli vrlo brzo, maloljetnom dječaku nije bilo pomoći. Nakon okončanog uviđaja, tek šture informacije, a istraga će biti nastavljena.

„Do nezgode je došlo u trenutku kad je malodobni u trku uhvatio gornji dio gola i tom prilikom je došlo do pada stative gola na parket i udara stative u glavu malodobnog“, kazala je Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva SBK-a.

Ova tragedija nije prvi slučaj u našoj zemlji stradanja djece zbog manjka sigurnosti, ali može biti posljednja opomena  i poziv da se sigurnosti u školama posveti više pažnje.

(TIP/Izvor: federalna.ba)