Požar u bolnici u Tetovu, stradalo najmanje deset osoba

U COVID bolnici u Tetovu, gradu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije, u srijedu uvečer izbio je požar u kome je izgorjela skoro cijela improvizovana bolnica.

Ministarstvo zdravstva je saopštilo da zasad mogu potvrditi da je u požaru život izgubilo najmanje 10 osoba, ali strahuju da bi taj broj mogao biti veći, javlja portal slobodnaevropa.org.

Uzrok požara još nije poznat.

U saopštenju Ministarstva zdravstva piše da se u tetovskoj COVID bolnici desila strašna nesreća: “U toku je transport povrijeđenih u Skoplje, gdje su timovi na klinici mobilizirani. Nakon završenog uvida informisat ćemo javnost o činjeničnom stanju.”

Na mjesto nesreće su stigli premijer te zemlje Zoran Zaev i ministar zdravstva Venko Filipče, koji je prethodno na društvenim mrežama napisao da je požar ugašen, ali da ima žrtava.

Gradonačelnica Tetova Teuta Arifi je izjavila da nema informacija o tome kako je počeo požar, ali je dodala da prve informacije govore da se nesreća desila jako brzo.

Požar je izbio oko 21 sat, a vatrogasne jedinice su odmah izašle na teren. Ubrzo je požar lokalizovan, a oko 22:30 je ugašen.

Prema informacijama lokalnih medija, u ovoj bolnici u Tetovu se liječilo preko 80 pacijenata.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.