Vozač iz BiH u Hrvatskoj izazvao sudar jer je telefonirao, poginulo dijete

Vozača kamiona (46) iz Bosne i Hercegovine policija je prijavila da se zbog telefoniranja tijekom vožnje u ponedjeljak poslijepodne na autocesti kod Brinja zabio u automobil poljskih registracija u kojem je poginulo dijete, a roditelji i još jedno dijete su ozlijeđeni.

Vozač je osumnjičen da je “izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnji putnik u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika lakše ozlijeđeno”.

Ličko-senjska policijska uprava to je priopćila nakon što su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim vozačem iz BiH.

Osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao na 117. kilometru autoceste zato jer je “upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje i na taj si način umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom kojom prilikom je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega”.

Riječ je o automobilu kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste.

Vozač je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

(TIP/Hina/Foto:  Dino Stanin/PIXSELL)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.