Video/Foto: Odigran prvi memorijalni turnir u rukometu za veterane u spomen na Zijada Turkušića

U okviru obilježavanja 10. septembra, Dana općine Banovići jučer je u sportskoj dvorani u Banovićima održan memorijani turnir u rukometu pod nazivu „Zijad Turkušić“.

Turnir je organizovao Omladinski rukometni klub „Rudar“ Banovići u čast istaknutog sportskog radnika i legendu banovićkog rukometa Zijada Turkušića.

-Kada govorimo o legendama i ikonama banovićkog rukometa to je ubjedljivo Zijad Turkušić, trener koji je najvići uspjeh kao trener postigao sa ovom ekipom, naveli su predstavnici ORK „Rudar“ Banovići i istakli da im je drago što je upravo ovaj turnir uvršten u program obilježavanja Dana Općine.

Turnir je svečano otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Robert Lapčević koji je ekipama poželi dobrodošlicu uz nadu da će se slijedeće godine okupiti u još većem broju. Nadam se da će ovaj turnir preći u tradiciju sa učešćem većeg broja ekipa, istakao je Lapčević.

Učešće u turniru uzele su ekipe veterana iz Tuzle, Živinica i Gračanice.

Pobjednici Prvog memorijalnog turnira „Zijad Turkušić“ je ekipa veterana „Konjuh“ iz Živinica koji su u finalnoj utakmici rezultatom 16:14 savladali ekipu veterana ORK „Rudar“ Banovići.

(TIP)