Kompanije ‘Termoglas’ otvorila poslovnicu u Banovićima

Otvaranjem kompanije za obradu i promet stakla „Termoglas“ u Banovićima je obilježena 20. godišnjica uspješnog poslovanja ove firme.

Svečanosti kompanije koja trenutno upošljava 110 radnika u Banovićima, prisustvoao je općinski načelnik dr. Bego Gutić i tom prilikom uputio čestitke na uspjehu i opredjeljenju za ulaganje u banovićku privredu.

-„Ovo je prilika da se pokaže i drugim investitorima da Općina Banovići mijenja svoj odnos prema privatnom sektoru, prema poduzetnicima i evo koristim priliku da i druge privrednike pozovem da i oni krenu putem Termoglasa, putem Binga i da počnu ulagati na području općine Banovići“, – kazao je načelnik Gutić, te naglasio da su Banovići općina čija se kompletna privreda zasniva na Rudniku i da je došlo vrijeme da se postepeno moraju početi tražiti alternative i mijenjati krvna sliku privrede Banovića.

-„Uvođenjem Termoglasa, otvaranjem Binga koje je planirano do kraja godine i uz još nekoliko najava da bi u Poslovnoj zoni uskoro mogla biti izgrađena pilićara, polahko se počinje mijenjati krvna slika  privrede Banovići, odnosno polahko se počinje živjeti i od drugih grana privrede, kao što je proizvodnja stakla, uslužne djelatnosti, proizvodnje hrane i druge djelatnosti“, naveo je načelnik Gutić.

Pogon „Termoglasa“ u Banovićiam opremljen je najsavremenijom opremom i prema svjetskim standardima. Kompanija je osnovana 2001. godine i ima široku lepezu proizvoda od stakla koji se koriste u oblastima idustrije, građevinarstva, prozori i vrata, staklene fasade, staklo za kuhinje, staklo za interijere, staklo za industriju namještaja, te otprilike 70 posto proizvidnje je za izvoz što direktno, što indirektno preko kooperanata.

(TIP)