Najbrži recept za prefin čokoladni kolač koji se sprema bez grama pšeničnog brašna

Ovaj čokoladni kolač ne sadrži pšenično brašno pa je pogodan i za sve one koji izbjegavaju gluten.

Jedete vam se nešto slatko, ali ne želite potrošiti puno vremena za pripremu? Ne brinite, ukusne slastice mogu se napraviti u svega par sekundi uz pomoć mikrovalne pećnice.

Pomiješajte sve sastojke u šalici, stavite u mikrovalnu pećnicu i za manje od pet minuta uživajte u slasnom desertu.

Ovaj čokoladni kolač ne sadrži pšenično brašno pa je pogodan i za sve one koji izbjegavaju gluten. Ulijte li u njega biljni napitak od soje umjesto kravljeg mlijeka – možete ga pretvoriti i u veganski desert.

Sastojci:
2 žlice bademova brašna
2 žlice mlijeka po izboru
1 žlica bademova maslaca
1 žlica šećera
1 žlica kakaa
1 žlica čokoladnih kapljica
1/8 čajne žličice praška za pecivo

Priprema:
1. Namastite unutrašnjost šalice, pa je odložite sa strane.

2. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo.

3. Postupno dodajte mlijeko i maslac od badema i sve dobro promiješajte. Ako je smjesa presuha dodajte još jednu žlicu mlijeka.

4. Umiješajte čokoladne kapljice na kraju i sve zajedno prebacite u prethodno namašćenu šalicu.

5. Šalicu stavite u mikrovalnu pećnicu na oko dvije minute, odnosno dok se smjesa termički ne obradi do kraja.

6. Pustite da se kolač u šalici ohladi par minuta prije uživanja u njemu, prenosi Dnevnik.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)